Kuşlar

Güvercin Türleri ve Genel Özellikleri

Güvercin Türleri

Güvercinler ülkemizde beslenebilen ve aynı zamanda dünya genelinde de sevilen kuş türlerinden biridir. Performans ve görsellik gibi özellikleriyle dikkat çeken bu kuşlar aslında her alanda yaşayabilir. Beyni ile kafatası arasında bulunan bazı parçalar sayesinde yerdeki manyetik alanlara karşı duyarlı olan bu kuşların çok uzaklara uçması durumunda bile yönlerini kolayca bulabildiği unutulmamalıdır.

Güvercin Renkleri

Güvercinler renk olarak kanarya, beyaz güvercin, pal güvercin, murakat güvercin ve zavrak güvercin gibi farklı kategorilere ayrılmıştır. Zavrak güvercinlerinin rengi dumanlı mavidir. Aynı zamanda gri renkte de olabilirler. Kanatları üzerinde iki sıralı şerit bulunan bu güvercinlere küllü güvercin adı da verilmiştir.

Murakat güvercinlerin tüm vücudu siyahtır. Gagaları beyaz olan bu güvercinlerin göz renkleri de açıktır. Pal güvercinleri genelde kızıl tondadır. Murakat güvercinleri gibi gagaları beyaz, göz renkleri açıktır. Kanaryalar sarı renktedir. İşaret taşımamakla beraber gagaları beyaz, göz renkleri de açıktır. Son olarak beyaz güvercinlerin vücudu beyazdır. Gagaları da beyaz olan beyaz güvercinlerin göz rengi siyahtır.

Güvercin Genel Özellikleri

Güvercinlerle ilgili merak edilen pek çok bilgi bulunmaktadır. İlk olarak bu sevimli kuşların farklı büyüklükte gagaları bulunur. Bunun nedeni de melezleme yaşamalarından kaynaklıdır. Boyun kısmı fazla uyun olmayan güvercinlerin ayakları da kısadır. Dirsekten aşağı bölgede tüyler paça olarak kabul edilmektedir. Ayrıca kuyruklarındaki telek sayısı 18’e kadar çıkabilir. Kanatlarını kuyruk üzerinde taşıyan güvercinlerin en önemli karakteristik özelliği, taşınma şeklidir. Kanatların farklı şekillerde taşınması, güvercinlerin safkan olmadığının bir göstergesidir. Güvercinlerde gaga renkleri genelde beyazdır. Bazı güvercin türlerinde ise mor gaga rengiyle karşılaşmak mümkündür. Ancak rengi ne olursa olsun göz rengi her zaman açık olan güvercinlerin bazıları tepesiz bazıları tepeli olabilir.

Dişi güvercinlere bakıldığında daha çok 2 yumurta ile kuluçkaya yattıkları bilinir. Bazen 3 veya 1 yumurta ile de kuluçkaya yatabilirler. Bir güvercinin yumurtası ortalama 15 gramdır. Doğumu gerçekleşen yavru güvercinler 1 hafta sonra 70 grama kadar ulaşabilir. 2 hafta sonra bu rakam 170 gram olacaktır. Son olarak yavru bir güvercin 25-30 gün sonra tek başına yem tüketebilir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı