Kediler

Kedim Tasmaya Alışmıyor, Çözümü Nedir?

Kedi tasma

Kedim tasmaya alışmıyor, çözümü nedir sorusunun yanıtı olarak farklı alternatifler bulunmaktadır. Evcil hayvanların daha rahat ve güvenilir bir şekilde dolaştırılması için uygun bir deneyim sunan tasmalar farklı boyutlarda ve şekillerde tasarımsal olarak üretilmektedir. Sabırlı olmak alıştırma sürecinde önemli bir konudur. Süreçte kedinin tasmaya alıştırılabilmesi için yaklaşımda farklılıklara gidilmelidir.

Kediler Neden Tasma Takmak İstemez?

Kedim tasmaya alışmıyor, çözümü nedir konusu hakkında daha bilinçli hale gelinerek süreç çözüme kavuşturulabilir. Kedide kullanılan tasmalar da özellikle kolay ve güvenilir taşınabilmesinin yanı sıra kaybolmasının da önüne geçebilmeyi sağlayacaktır. Tasma üzerine eklenebilen kediye ait ve sahibine ait bilgiler ile bir künye oluşturulabilir. Farkında olmadan ev dışı alana geçiş yapar ve kaybolabilir. Risk barındıran bu durumda kedilerin güvenlik önlemi olarak sağlanabilir. İlk defa tasma ile tanışacak olan bir kedi kendisini stresli ve kuşkulu bir durumda hissedebilir. Böyle bir durumda tasmayı hiç taktırmak istemeyebilir veya takıldığında çıkartma eyleminde bulunabilir. Tahammül seviyesi düşük olan bu tarz kedileri tasmaya alıştırabilmek için farklı bir yaklaşım belirlenmelidir. Önemli olan kedinin boynuna takılan tasmayı bir tehlike olarak algılamaması gerekir.

Kediye tasma alıştırma sürecinde sabırlı olunmalıdır. Eninde sonunda sürece alışkanlık gösterecektir, bu unutulmamalıdır. Alıştırma sürecinde tasmayı takıp evin içinde bulundurmak yanlıştır. Tasma takıldıktan sonra belirli aralıklarla dışarıda gezdirilmesi gerekmektedir. Daha sakin ve uysal olabilmesi için sevdiği eşyalar gidilecek alana taşınabilir. Önemli olan tasma boynunda iken kendini güvende hissedebilmesidir. Bazı durumlarda kedi sahipleri fark etmese de süreçte alışkanlık gösterildiği fark edildiği için ara ara çıkarılması unutulan ve ev içerisinde iken de sürekli tasma takılan kediler bir süre sonra bu durumdan çok rahatsız olup kendilerine zarar vermeye başlayabilir. Bu tarz olumsuzlukların önüne geçebilmek için yalnızca dışarıya çıkılırken tasma takmak ev içi alanlarda daha rahat ve özgür bir alan sunabilmek bu konuda duyarlılığı artırmada önemli olacaktır.

Kedi Tasmaya Nasıl Alıştırılır?

Kedilerin tasmaya alıştırılması sürecinde boyun bölgesindeki bu farklılığı kabul edebilmesi ve normal karşılayabilmesi belirli bir süreyi beraberinde getirir. Alıştırma sürecinde takılan tasmanın daha gevşek tutulması önemlidir. Tasma üzerine dikkat çekici, kedinin huysuz olmasına neden olabilecek çeşitli figürler; çan, zil gibi nesneler takılmalıdır. Özellikle dikkat edilmesi gereken nokta kendisini stresli hissettiği alanlarda tasmayı takmamaya dikkat etmektir. Çok kalabalık bir ortama girilecekse boynundaki tasma onu daha da sinirlendirilir. Kaygı seviyesini yükseltebilir. Alıştırma sürecindeyken kedi daha sakin ve kalabalığın olmadığı ortamlarda gezdirmek önemlidir.

Kedim tasmaya alışmıyor, çözümü nedir konusu farklı yaklaşımlarla ele alınmaya çalışıldı. Kedinin yavru olduğu dönemlerde tasma taktırma süreci daha zor olacaktır. Süreçten istenen verimi sağlayabilmek için sabır ve sevgiyle süreci devam ettirmek gerekir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı