Kedimin Bacağında Yara Çıktı, Neden Olabilir?
Kedimin bacağında yara var
Kedimin bacağında yara çıktı, neden olabilir sorusuna farklı yanıtlar verilebilir. Evcil hayvanların çoğunda farklı sebeplerden kaynaklı olarak deri dokusu üzerinde yara oluşumu gözlemlenebilir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında doğru teşhis, tanı konularak kedinin tedaviyi alınması büyük önem taşır.
Kedide Bacak Yarasının Sebepleri
Kedimin bacağında yara çıktı, neden olabilir konusu üzerine kedi belirli bir süre müşahede altına alınmalıdır. Burada oluşan yaranın sebebi tespit edilirken dikkatli ve iyi bir gözlemci olabilmek büyük bir fayda sağlayacaktır. Kediler oldukça hareketli hayvanlardır. Dışarıdaki hayvanlarla etkileşimi bulunan kedilerde farkında olmadan yaralanma, kavga durumu sebebiyle çarpışma, yüksek bir noktadan düşme ve bu nedenle vücutlarında kesik, çizik ve yara oluşumu gözlenebilir. İleride oluşabilecek enfeksiyon riskine karşı erken önlem almak önemlidir. Bazen kedinin bacak bölgesinde yer alan yaranın içerisine istenmeyen bir cisim batmış olabilir. Durum tespitinin yapılması burada önemlidir. Kedinin vücudunda bulunan yara eğer iltihaplanmışsa muhakkak ki bir antibiyotik ile özel tedavi uygulanmalıdır. Eğer bölgesel olarak bir iltihap durumu söz konusu değilse özel olarak yapılmış antiseptik içerikteki spreyler rahatlıkla kullanılabilir.
Kedimin bacağında yara çıktı, neden olabilir konusu düşünülürken belirli sorular üzerinden probleme dönük olarak çözüm arayabilmek büyük bir fayda sunacaktır. Kedinin vücudunda görülen bu tarz yaralar yeni bir mantar oluşumunun sebebi olabilir. Deri hastalıkları, egzama kedilerde sıklıkla görülen problemlerdendir. Bu daha çok kaşıntı durumu ile beraber kendini gösterir. Kedinin yemiş olduğu yiyecek içerisinde alerji reaksiyon vermesine sebep olacak bir gıda da bulunabilir. Bu alerjinin etkisi ile yara oluşumu gözlemlenebilir. Kedinin vücudunda yara oluşum gösterdiği yer ve bu yaranın hangi sebeplerden dolayı oluşabileceği, yaranın derinliği ve boyutu, bölgesel olarak herhangi bir enfeksiyon kapma durumunun olup olmadığı, vücudunda yara bulunan hayvanın normalden daha farklı hangi davranışları sergilediği ve bununla beraber bu hayvanın hangi yaşta olduğu büyük bir önem taşımaktadır. Tüm bu veriler doğrultusunda ancak doğru bir teşhis konulabilir.
Kedinin Bacağındaki Yara Nasıl Tedavi Ettirilir?
Kedinin bacağında oluşan yaranın tedavi edilebilmesi farklı yöntemlerle mümkün hale gelir. Yaralı olan bölgenin dezenfekte edilerek; yıkanıp, temizlenmesi ve bunu sağlanırken bir serum yardımıyla işlemin tamamlanması gereklidir. Bölgesel olarak bir enfeksiyon durumu olup olmadığı riski barındırıyorsa içerisinde özel antibiyotik içeren solüsyonlar kullanılabilir. Var olan ve açıktaki yaranın bir nesne ile kapatılması mikrop kapmasını önlerken bu bölgenin dışarıdaki bakterilere karşı korunması da sağlanır.
Kedimin bacağında yara çıktı, neden olabilir konusu farklı açılardan incelendi. Durum tespiti yapıldıktan sonra alınabilecek önlemlere yönelik farklı çözüm yolları sunuldu. Eğer bacağında görülen yara çevresi oldukça derin ve enfeksiyon kapmış bir görünümde ise müdahale etmeden önce muhakkak ki bir veteriner hekime götürülmelidir. Burada oluşan yaranın var olan boyutu ve içe dönük derinliği tespit edilerek bölgesel dikiş uygulanabilir.