Kuşlar

Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur?

Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur

Muhabbet kuşu nasıl konuşturulur konusunu ilk defa muhabbet kuşu sahiplenmiş insanlar veya sahiplenmek isteyen insanlar sıklıkla sormaktadır. Muhabbet kuşları ev ortamında en çok beslenen kuş türleri arasında yer almaktadır. Yavruyken alındıklarında konuşturulmaları daha kolay hâle gelmektedir. Muhabbet kuşlarının konuşabilmesi için 7. aydan büyük olmaları gerekmektedir.

Muhabbet Kuşları Konuşur mu?

Muhabbet kuşlarının bakımını üstlenmek ve evlerinde beslemek isteyen insanlar; muhabbet kuşlarının konuşup konuşmayacağını merak etmektedir. Muhabbet kuşu nasıl konuşturulur sorusuna da yanıt olarak; gerekli eğitim sabır ve özveri ile verildiğinde konuşabilmektelerdir. Bu konuşma insanların dili konuştuğu gibi akıcı ve gramatik şekilde olmamaktadır. Muhabbet kuşları; kelimeleri tek tek öğrenmektedir. Kelime taklidi yaparak konuşmaktalardır. Muhabbet kuşlarının dişileri en fazla 10 kelime öğrenebilmektedir. Muhabbet kuşlarının erkekleri daha fazla kelime konuşabilmektedir. Bu yüzden konuşturulmak istenen muhabbet kuşu sahiplenilecekse erkek muhabbet kuşlarından sahiplenilmelidir.

Muhabbet Kuşları Nasıl Konuşturulur?

Muhabbet kuşu nasıl konuşturulur sorusuna verilen yanıt sabırlı ve iyi bir eğitim süreci olarak tanımlanmaktadır. İyi bir eğitim verildiği takdirde muhabbet kuşları belirli kelimeleri söylemeyi öğrenmektedir. Bu da konuşmalarını sağlamaktadır. Muhabbet kuşları enerjik ve hareketli canlılardır. Bu yüzden eğitim esnasında dikkatleri dağılabilmektedir. Eğitim sırasında sabırlı olmak çok önemlidir. Sabırlı olunduğu takdirde rahatlıkla eğitim verilebilmektedir.

Muhabbet kuşlarının konuşabilmesi için doğumlarından 7 ay geçmesi gerekmektedir. Belirli bir olgunluğa ulaşmadan konuşmaları zordur. 7.aydan sonra yavru muhabbet kuşuna yavaş yavaş kelimeler öğretilmeye başlanmalıdır. Her gün söylenecek kelimeleri en az yarım saat tekrar etmek gerekmektedir. Muhabbet kuşları eğitim sırasında dikkatle sesi dinlemektedir. Böylece öğrenebilmektedir. Tek tek kelimelere çalıştırmak bu süreçte önemlidir. Birden bir sürü kelimeyi öğrenmesini beklemek olanaksızdır. 

Muhabbet kuşunun kafasının karışmaması için bir kelimeyi öğrendikten sonra diğer kelimeye geçilmesi gerekmektedir. Eğitim esnasında dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak tutmak gerekmektedir. Oyuncaklarının bulunmaması dikkatini konuşmalara vermesine sebep olmaktadır. Bu yüzden oyun oynaması bittikten sonra eğitimi vermek gerekmektedir. Eğer birden fazla muhabbet kuşu besleniyorsa bu durum da geç konuşmalarına sebebiyet verebilmektedir. Birbirleri ile iletişimde olan kuşların konuşması çok zorlaşmaktadır. Konuşturulmak isteniyorsa ikinci bir kuş daha sonra sahiplenilmelidir. Muhabbet kuşları ötmeyi, hareket etmeyi ve sesler çıkarmayı seven canlılardır. Kelimeler her gün düzenli tekrar edildiği takdirde söylemeyi öğrenebilmektelerdir.

Muhabbet Kuşlarının Söyleyebildiği Kelimeler

Muhabbet kuşu nasıl konuşturulur sorusunun yanıtını kolaylaştıracak bazı kelimeler bulunmaktadır. Muhabbet kuşları doğaları gereği bazı sesleri daha kolay çıkarabilmektedir. Bu seslerin içinde bulunduğu kelimelerle eğitime başlamak; seslere yatkın olan muhabbet kuşunun daha kolay öğrenmesine ve eğitilmesine fayda sağlamaktadır. 

Muhabbet kuşlarının seslendirmesini kolay yapabildiği harfler; ş, s, p, k, z, t, ç, v, z, j harfleri olmaktadır. Bununla beraber Türkçede en fazla babacık, aşkım ve cici kuş kelimeleri öğretilmektedir. İçlerinde kolay sesletmesini sağlayacak harfler bulunduğu için en çok bu kelimeler tercih edilmektedir. Bununla birlikte merhaba, hoş geldin, hoşça kal kelimeleri de sıkça öğretilmektedir. Muhabbet kuşlarının eğitimi sırasında merhaba, hoş geldin denmesi, gidildiği zaman hoşça kal denmesi bu kelimelerin söyleneceği zamanları öğrenmesi açısından etkili olmaktadır. Kelimeyle beraber zamana da koşullanacağı için bu kelimeleri doğru zamanlarda kullanabilmektedir. Muhabbet kuşlarının isimleri maviş, minnoş, ciciş, cici, çapkın, şaşkın, boncuk gibi isimlerden seçilirse harfler neticesinde kendi ismini de kolayca söylemeyi öğrenebilmektedir. Kendi ismini öğrenmesi için ş, s, p, k, z, t, ç, v, z, j harflerinin içinde bulunduğu isimler seçilebilmektedir. Bununla birlikte; kuçu kuçu, pisi pisi, koş, öpücük kelimeleri de sıkça öğretilmektedir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı