Kuşlar

Muhabbet Kuşu Sahibine Nasıl Alışır?

Muhabbet Kuşu

Çok sevimli canlılar olan muhabbet kuşları günümüzde pek çok kişi tarafından sahiplenmektedir. Ancak bu süreçte özellikle de sahiplenme konusunda sorun yaşayan kişilerin olduğunu söylemek mümkündür. Bu yazımızda sizlere muhabbet kuşu alıştırma yolları konusunda önemli detaylar aktarıyor olacağız. Ayrıca bazı muhabbet kuşları sahiplerine karşı kısa sürede güven duygusunu devreye alırken bazıları hem güvensiz hem de çekingen olabilir. Şimdi bu tür durumlarda yapmanız gerekenleri sıralayacağız.

Muhabbet Kuşu İhmale Gelmemeli

Şirin dostlarımız ihmale gelmeyen canlılardır. Yani muhabbet kuşuyla aranızda herhangi bir şekilde mesafe olmamalıdır. Size güvenen ve kısa sürede alışan bir muhabbet kuşuyla mutlu olmak istiyorsanız gün içinde onunla ilgilenmeniz gerekiyor. Sevginizi hissettiği an herhangi bir güven sorunu yaşamayacak ve sürekli sizin yanınızda olmak isteyecektir.

Muhabbet Kuşu Ödüllendirilmeli

Kedi ve köpeklerde olduğu gibi muhabbet kuşlarında da ödül yemekleri vardır. Ödül yemi olarak kraker veya darı kullanabilir ancak bu yemleri belirli dönemlerde sunmalısınız. Ayrıca darı bitkisi kuşlarda yağlanmaya neden olabilir. Bu yüzden ayda sadece 1 defa çok az miktarda vermeniz yeterlidir.

Muhabbet Kuşuyla İletişim Halinde Olunmalı

Bu küçük ve sevimli dostlarımız her zaman iletişim halinde olmayı sever. Gün içinde ona ıslık çalabilir, adıyla seslenebilir ve güzel sözler söyleyebilirsiniz. Bu durumda size olan güveni kısa sürede yerine gelecektir. Yavru muhabbet kuşu ise sahiplerine birkaç haftada alışmış olacaktır.

Muhabbet Kuşuna Oyuncaklar Alınmalı

Kafes içindeki nesnelerle oynamayı çok seven muhabbet kuşlarına salıncak ve benzeri oyuncaklar alabilirsiniz. Bu tür oyuncaklar onları stresten uzaklaştırır. Ayrıca daha sorunsuz bir büyüme süreciyle beraber size karşı ilgili olmasını sağlar.

Muhabbet Kuşu El ile Beslenmeli

Muhabbet kuşunun size alışması ve güven duyması için mutlaka el ile beslenmeniz gerekir. Kuş yemini avucunuza dökerek yavaşça kafes içinde uzatmalı ve bir süre beklemelisiniz. Sizi baştan aşağı inceleyecek olan muhabbet kuşunuz daha sonra güvenli olduğunuza kanaat getirerek yaklaşacaktır. Özellikle de el ile besleme veterinerler tarafından da önerilen bir uygulamadır.

Muhabbet Kuşuyla Temas Kurulmalı

Muhabbet kuşu sahiplenmeden önce onun arkadaşlarının yanından ayrıldığını ve yeni bir ortama giriş yapacağını unutmayın. Bu yüzden eve getirir getirmez temas kurmaya başlamalı ve ona sevgi dolu sözcükler söylemelisiniz. En önemlisi de bunu yaparken ani hareketlerden kaçınmalı ve sevimli bir ses tonuyla güven vermelisiniz. Bu sayede sizi gözlemleyen muhabbet kuşu birkaç gün sonra ona gösterdiğiniz ilginin karşılığını vermeye başlayacaktır. Aynı durum çevresi için de geçerlidir. Kafesi ve ev ortamını detaylı bir şekilde inceleyecek olan muhabbet kuşu yeni ortamına da alışmaya başlayacaktır.

Kafese Yakın Durulmalı

Gerçekten sosyal canlılar olan muhabbet kuşlarıyla ilgilenirken kafese yakın durmanızı öneriyoruz. Çünkü onlar çevresinde duyduğu her sesi ve hareketi gözlemler. Bu durumda size karşı olumlu ya da olumsuz tepki verirler. Gerçekten size alışmalarını istiyorsanız kafese yakın durmalı ve ona sevgiyle yaklaşmalısınız.

Son olarak muhabbet kuşunuzun size olan güvenini kırmak istemiyorsanız, kafesin yerini sürekli değiştirmeyin. Bu durum onlarının canını sıkarken ayrıca ferah yerlerde yaşamayı severler. Genelde pencereye yakın durması gereken kafeslerin aynı zamanda konforlu ve büyük olması çok önemlidir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı