Virüsler

Virüs Nedir? Virüsler hakkında genel bilgiler

Hastalıkların ise daha fazla yayılmasının sebebi virüslerdir. Bazı virüsler insan hayatını tamamen bitirirken, bazıları ise o kadar tehlikeli olmayabiliyor. Şunu unutmamak gerekir ki, insanoğlunun ve diğer canlı türleri içn virüsler hep var olacaktır, hayatımızın bir parçasıdır.

Virüsler, bölünerek canlanmazlar. Konak hücreleri içerisinde çoğalabilme özelliğine sahiptirler. Hayvanlarda, bitkilerde ve mantarlarda olabilir. Virüsler genellikle bakteriler ile karıştırılır. Ancak virüsler daha çok ufak bir yapıya sahiptirler. Her virüsün DNA’sı farklıdır. Herhangi bir hücreye ulaşan virüs anında o hücreye kapsar, daha fazla virüs üretir. Kısaca, bir hücreye ulaşan virüs, kısa bir süre içerisinde üreyerek komple ele geçirme eylemine girer. Yani siz ona yakalandığınızda o sizi bırakmaz. Konak hücre öldüğünde ise, etrafında yer alan hücrelere saldırmak için yeni virüsler saçılır. Hiyerarşi dahilinde çoğalan virüs, kısa süre içerisinde o canlıyı hasta etmektedir.

İnsanoğlu Virüslerin Ortaya çıkması için neler yaptı?

İnsanoğlunun doyumsuzluğu, daha fazla para ve daha fazla rant amacıyla tüm doğayı hoyratça yok etmesinden geçiyor. Ekolojik denge zamanla bitti, beraberinde ise enfeksiyon etkenlerinin rezervuarlarının ve ya vektörlerinin doğal hayat ortamlarından ayrılmasına sebebiyet vermesi.

  • Beraberinde ise birçok hastalık kısa süre içerisinde yayılmıştır.
  • Seyahatlerin artışı, x kişisinin sürekli başka bir ülkeye / bölgeye gitmesi.
  • Bilinçsiz olarak nüfus artışları
  • insanların her yere ev yapması (bilinçsiz kentleşme) – Bu dağınık yapılar, zamanla temiz hava alabileceğimiz ormanların da katledilmesine yol açmıştır. Evet asıl suçlu bizleriz. Ormanlık alanların tamamen azalması, dağlık alanlara evlerin yapılması. Kapitalizmin beraberinde getirdiği zenginlerin lüks hayat merakı.

 

  • Gıda sektöründe üretim ve dağıtımda tekelleşme.
  • Yoksul bir hayatın beraberinde getirdiği göç.
  • Modern dünyanın bizlere bir hediyesi olarak görülen insanların aşı olmaması, aşıyı umursamaması.
  • İnsanların aşılarında düşüş oranları en belirgin istatistikler arasındadır.
  • Suyun israf edilmesi ve ormanlık alanların kötü kullanımı.

 

Etiketler

cihan

Merhaba ben cihan, yazı yazmasını ve yazıların paylaşılmasını seven bir insanım. Canlilar.net ile birçok yazıyı da büyük kitlelere paylaşmayı amaçlıyorum. Herşey canlılar için!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı